Å glemme frykt og tillit til Gud

Hva er det som driver deg til frykt? Kanskje det er tanken på å miste følelsen av trygghet. Den tryggheten kan finnes i jobben din, relasjonene dine eller ryktet ditt. Egentlig kan frykt finnes i alt. Ethvert aspekt av livene våre kan bli konfiskert av frykt hvis vi lar det. Men frykt, og årsakene til at vi kan være redde, er kanskje ikke rasjonelle. De kan til og med alle være løgner. Så hvor kommer denne frykten fra da?

Da jeg vokste opp i kirken, har jeg ofte hørt uttrykket "frykt kommer fra djevelen." Og jeg anser ikke det for å være helt usant. Hvis frykten vår er irrasjonell og løgn, ville det ikke være passende at løgnens far, Satan, har lagt disse tingene inn i livene våre for å lamme oss?

Jeg er ikke sikker på om det bare er meg, men angående denne nåværende generasjonen og merkelappene den bærer, vil det mest fremtredende være angst. Vi er en engstelig generasjon. Vi er angstfylte. Men hvorfor? Av hvilke grunner? Hvorfor er vi så engstelige, hvorfor er vi så bekymret?

Jeg peker ikke fingre. Om noe er dette spesielt rettet mot meg. Jeg gikk på angstdempende medisiner en stund. Jeg er ikke fremmed for angst, og jeg er ikke fremmed for frykt.

Akkurat nå, i livet mitt, går jeg gjennom det som kan være det vanskeligste jeg personlig har måttet forholde meg til. Min følelse av trygghet og at jeg prøver å kontrollere ting, går brått mot slutten. Jeg er tjue år og bor fortsatt hjemme. Jeg går på en høyskole i byen min og er barnepike. Jeg visste at denne delen av livet mitt ikke ville vare evig; det var aldri ment. Årstider kommer og går, det er bare en del av livet. Men snart i fremtiden går jeg over til et universitet. Dette betyr å flytte tre og en halv time unna byen jeg vokste opp i og etterlate foreldrene mine, vennene mine og jobben min. Hele livet mitt akkurat nå er plantet i hjembyen min. Det som er dårlig med denne situasjonen er imidlertid kontrollproblemet jeg har. Følelsen av frykt. Jeg skal flytte til en høyskole som broren min har gått på, noe som er hyggelig, men det er litt av et sikkerhetsteppe for meg. Men det er alt jeg skal ha hjemmefra. Å komme tilbake til livet jeg lever nå ville være å forhindre enhver mulig vekst i livet mitt. Det ville stå stille, og jeg ville slå meg til ro.

Det er bare galskap, og jeg vet at alt dette høres dumt ut. Det virker som det egentlig ikke er noen stor sak. Men når du er barn, tenker du på å flytte bort og bli voksen. Du drømmer om å ha ansvaret og spise is til frokost. Det er en fantasi som virker så langt unna. Men så en dag våkner du og er tjue, og du forventes å være voksen når du fortsatt føler deg som et barn. Du føler deg fortsatt så ukvalifisert og beseiret. Det er som om du alltid ønsket at dagen skulle komme hvor du skulle bli voksen, men nå som den endelig er her, ville du gjøre alt for å skru tiden tilbake.

Saken er den at selv om broren min vil være med meg på denne høyskolen, er det min eneste følelse av "hjem" der. Han vil ikke være der for alltid, han tar eksamen før meg. Men dette er det som Gud har vist meg: at jeg ikke har virkelig stolt på ham alene . Jeg har stolt på min innsats. Jeg har stolt på følelsen av trygghet. Det er på tide for meg å vokse opp, bli voksen og til slutt stole på Gud. For selv om jeg skulle flytte til en høyskole der jeg ikke ville kjent noen eller noe der, ville jeg fortsatt ha Gud. Uansett hvor jeg går, vil jeg fortsatt ha Gud. Verdens veier kan lett ta bort de midlertidige tingene i livene våre. Vi lever i en fallen verden. Men uansett hva som skjer, kan Gud aldri tas fra oss. Forbindelsen og forholdet vi har til ham kan ikke tas fra oss, uansett hvor hardt noen prøver. I livet er Gud her. I døden er Han der. Ingenting kan skille oss fra Guds kjærlighet. Det er hele poenget.

Jeg har bedt Gud om å gi meg situasjoner for å tre ut i tro, for å vokse nærmere ham. Jeg har konkludert med at dette er det. Gud er så god i jobben sin. Han er så flink til å stille opp. Vi kan motstå mulighetene han gir oss, men han kaller oss til lydighet. Jeg har lært at selv om gresset visner og blomstene visner, vil vår Guds ord stå for alltid. ( Jesaja 40:8 ). Hvis jeg ikke har noe annet her i livet, har jeg fortsatt Gud. Uansett hvor jeg går i dette livet, vil jeg fortsatt ha Ham. Min tro vil til slutt bli sterkere på grunn av dette, og Gud vil bli herliggjort. Hva kan være bedre?


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres