Gud er større enn høyder og nedturer

Et av de mest populære symbolene vi selger på klærne våre betyr at "Gud er større enn våre oppturer og nedturer..." Det er sjelden å se klær med en så skjult, men likevel vakker betydning. Siden denne meldingen er så mye en del av hva merket vårt handler om, ville jeg gi deg litt innsikt i hva dette designet betyr for oss.

Mens jeg mediterer over betydningen av at Gud er større enn opp- og nedover-meldingen, rørte dette designet på våre kristne t-skjorter hjertet mitt. Jeg innså at dette ikke bare er en skjorte med minimalistisk design, men det er et verktøy for motivasjon både for meg selv og andre - alt fordi dens betydning støttes av Guds Ord - som er levende og mektig.

G = Gud
> = Er større
Enn
^ = Høyere
v = Lavere

"Verken høyde eller dybde, eller noe annet i hele skapningen, vil kunne skille oss fra Guds kjærlighet som er i Kristus Jesus, vår Herre." – Romerne 8:39

Her er tre grunner til at jeg ELSKER å bruke dette designet overalt hvor jeg går:

Det minner meg om at:

1. Jeg er ikke lenger definert av mine suksesser

Suksess er en god tjener, men en dårlig mester. Det er en god ting å eie, men ødeleggende å bli besatt av. Sannelig, Gud vil at vi skal skinne "suksess" i verden (Matteus 5:16), men vi skal ikke jage etter dem som et mål, men snarere et middel til å ære og adlyde Gud.

Verdslig suksess kan få oss til å ønske mer. Hvorfor? Fordi suksess er en forferdelig mester som aldri blir fornøyd. Han er en sjef som aldri kan bli fornøyd. Hans evige svar vil alltid være: "du vil aldri være nok." Slavene hans er fanget i en ond sirkel av misnøye og endeløs jakt på tomhet, med mindre de blir satt fri.

Verdslig suksess kan også være veldig ødeleggende. Vi kan bruke hele livet på å tjene velstand, men alt kan tas bort på et øyeblikk. Én ulykke, én markedskrise, én sykdom, én kontrovers, én sladder, én død – enhver rask overraskelse kan være som en flom som vil tørke ut alt. Suksess kan glemmes eller revideres. Jeg innså at alt det jeg har bygget for, om så bare for min egen ære, kan bare glemmes eller revideres av hvem som helst – selv av de jeg prøvde å behage eller tjene.

I Kristus kan vi imidlertid ha «god suksess» (Josva 1:9). Suksessen Gud gir er større fordi den vil ikke la oss ønske mer og vil ikke være borte for alltid.

Disse kristne t-skjortene minner meg også om at:

2. Jeg er ikke definert av mine feil

Svikt uten Gud fører til døden (2 Kor 7:10). Det er mange feilhistorier både på sidene i Bibelen og på sidene i livet mitt. Judas sviktet sin Mester og han begikk selvmord, hinsides forløsning og tilgivelse.

Uten Gud vil "nedturene" i livene våre føre oss til håpløs fortvilelse. Våre feil vil se ut til å være ubeseilige goliater som er langt større enn hva vi noen gang kan forestille oss.

Hos Gud gis feil ny mening. Peter sviktet Kristus, men på grunn av Guds nåde bygde feilene ham. I Kristus blir fiasko vår lærer og ikke vår begraver. De nedstemte øyeblikkene i livet vårt lærer oss å støtte oss til Gud, kommunisere med ham og holde fast ved ham. Svikt blir nå en solid grunn som Gud bygger sitt verk på.

Med Gud viser feil oss hvem som virkelig kan stole på. Vi innser hvor tåpelig å stole på noe utenfor Gud. Vi er enige med profeten: "Forbannet er de som setter sin lit til bare mennesker, som stoler på menneskelig styrke og vender sine hjerter bort fra Herren." (Jeremia 17:9).

Disse kristne t-skjortene minner meg om at:

3. Gud er større

Å bruke denne t-skjorten forfrisker meg med denne fantastiske innsikten:

Gud er større fordi han ikke har den svikefulle og upålitelige verdslige suksessen og heller ikke farene for feil. Uansett hva vi har er nåde – og nåde gjør oss ikke skrytende eller håpløse.

Han gir oss det større og det beste - og det er aksept av Ham. I Gud er vi ikke lenger slaver som jager etter tilhørighet. I stedet er vi barn. I Kristus setter Guds kjærlighet oss fri fra trettheten av å prøve å få godkjenning. I Kristus er vi akseptert uansett hva, vi er elsket uten betingelser. Han styrer og omfavner oss ikke på grunn av fordelene ved våre suksesser, men på æren av det Kristus har gjort for oss - Hans perfekte liv, død og oppstandelse.

Guden er større enn opp- og nedturer-designen bærer faktisk en åndelig påminnelse til meg om at identiteten min ikke lenger er basert på hva jeg har oppnådd for meg selv, eller hva jeg har unnlatt å gjøre. La oss ikke kaste bort våre oppturer og nedturer. La oss stole på Gud gjennom dem. Han bygger vår tro. En dag vil det være verdt alt. I Gud alene kan jeg finne sann og sikker suksess. Det er derfor Gud er større enn ikke bare høydepunktene, men han er mye, mye større enn denne verden selv.

Her er en bønn til deg i dag:

"Gud, du er større enn frykten min i dag. Du er større enn angsten min. Du er større enn depresjonen min. Du er større enn hele denne verden rundt meg. Du betyr mer. Jeg ble skapt for mer. Jeg ble skapt for å elske, og det er det jeg skal gjøre i dag. Hjelp meg å elske deg mer. Veiled meg mens jeg går gjennom denne dagen, be med mitt navn og fiender."

Handle vår Gud er større enn samlingen for oppturer og nedturer !