Gud er den ultimate matchmakeren

Hvis dating er så fantastisk, hvorfor gjør det så vondt? Jeg kaller det vonde du får av å date "sårende skuffelser". Min erfaring er at dating bare har ført til skuffelse og stor angst enn til min ektefelle. Det er så mange grunner til at folk dater, og det pleide å være mine grunner også; ensomhet, å finne en ektefelle, å føle seg ønsket, å utvikle sosiale ferdigheter og emosjonell helse, å forberede seg til ekteskap, å forholde seg til det motsatte kjønn og fordi verden sier det er bra å date. Uansett hva alle hadde å si om dating, var alt jeg møtte "sårende skuffelser". Jeg visste innerst inne at Gud ikke skapte våre hjerter for å knytte bånd og bryte gjentatte ganger.

Det var for omtrent 3 år siden jeg leste en bok av Dr. Don Raunikair kalt "Velge Guds beste: visdom for livslang romantikk". Det påvirket definitivt livet mitt på en veldig positiv måte, og jeg bestemte meg for å implementere noen av læresetningene hans i livet mitt. Jeg vil belyse noen av de temaene han diskuterte som skilte seg mest ut for meg.

Forskjellen mellom dating og frieri

Han snakket om forskjellen mellom dating og frieri. Han forklarer at prinsippene for frieri er gudsentrert og bibelsk basert. Frieri er en bibelsk prosess med å finne og velge en ektefelle samtidig som man forherliger Gud, ærer og respekterer hverandre. Dating, derimot, er verdens alternativ til frieri. Dens prinsipper er menneskesentrert og kulturelt bestemt. Han snakket også om "forfalsket enhet" som for meg var veldig opplysende og informativt. Han forklarer at da Gud utformet ønsket om intimitet (det sterkeste, mest intime av alle menneskelige relasjoner) med andre ord, var Guds skaperverk i Adam ikke fullført før han skapte Eva.

Målet var enhet. Imidlertid prøver mange mennesker å finne denne oppfyllelsen utenfor ekteskapet. Når dette skjer, er enheten de skaper forfalsket – noe som ser ut som den virkelige varen til du holder det opp mot Guds lys og ser det for det svake, hule, håpløse forholdet det egentlig er.

Forfalsket enhet

Han uttaler at datingpar ofte utvikler en forfalsket enhet som føles som ekteskap, men som mangler engasjement og ansvar.

Sjelen vår ser på samme måte etter at vi har limt oss til andre mennesker fysisk, følelsesmessig og/eller åndelig utenfor ekteskapet. En del av den personen er fortsatt med oss, og det er nesten umulig å "komme over" ham eller henne. Tankene og følelsene våre trekkes stadig tilbake til fortiden, slik at vi noen ganger ikke er helt i nåtiden.

Han tar oss videre med å forklare hva "forfalsket fysisk enhet" er. Dette skjer når de som ikke har helbredet fra ødelagte forhold, bærer evige minner og påminnelser om tidligere seksuelle partnere. Når vi blir seksuelt involvert med andre, blir vi ett med dem, og vi blir ett med den de ble ett med, og så videre. Gud forklarer disse falske kropps- og sjelsbåndene i 1. Korinterbrev 6:16 og sier: "Vet dere ikke at den som forener seg med en prostituert, er ett med hennes legeme? For det er sagt: 'DE TO SKAL BLI ETT KJØD.'»

Forfalsket emosjonell enhet utvikler seg når du gir følelsene dine til noen utover det som kreves for vennskap. Alle som har følt den dype, magebrytende smerten ved et brudd eller opplevd et usunt forhold kan forholde seg til denne typen forfalsket enhet. Han fortsetter med å forklare "Counterfeit Spiritual Oneness" hvor han nevnte at vi er åndelige vesener på en menneskelig reise. Åndelig intimitet er det første og dypeste nivået i et forhold. Helheten vår på dette området må være forbeholdt den ektefellen Gud velger. «Har ikke Herren gjort dem til ett? I kjød og ånd er de hans. Og hvorfor en? Fordi han søkte gudfryktig avkom. Så ta vare på deg selv i din ånd og bryt ikke troen med din ungdoms hustru» ( Malaki 2:15 ). Han gjør det også klart at ikke alle gode valg er Guds valg, og å søke Guds vilje er den viktigste delen av å velge ektefelle.

Et annet punkt som fikk meg til å tenke dypt, var et spørsmål han stilte som sier «Vil Gud at du noen gang skal gifte deg med noen? Eller er planen hans at du skal forbli singel? Skriften lærer at ekteskap, i likhet med frelse, er en ufortjent gave fra Gud ( 1. Mosebok 2:18 ), og Skriften forteller oss også at enslighet er Guds gave også. Akkurat som mange av dere lengter jeg etter å være gift og ha en egen familie, men hvis Gud kaller meg til et liv i singel, vil jeg klare det bra fordi jeg er sikker på at han vil fylle tomrommet med noe enda bedre.

Å være singel er vår tid for selvforbedring

Samfunnet gjør det å være singel til en dårlig ting, som om det er noe galt med deg. Neste gang noen spør deg "Hvorfor er du singel"? bare svar og si " å være singel er en tid for selvforbedring og utvikling til ditt autentiske jeg ". Ekteskap er ikke to halvdeler, men to hele mennesker, og sannheten er at din tid med singel hjelper deg å oppdage nøyaktig hvem du er og hva du vil ha ut av et forhold.

Det er en tid for å investere i deg selv, din tid, dine tjenester og i saker som vil gjøre en varig forskjell for Guds rike. Jeg sier ikke å ikke date; alt jeg sier er å være forsiktig med hvem du slipper inn i livet ditt. Ikke bare gi noen et all tilgangspass til deg og ditt hjerte fordi du er uvurderlig . Jeg dater ikke av egoistiske grunner som for et gratis måltid, på grunn av ensomhet, for underholdningsformål eller for å føle meg ønsket fordi jeg er godt klar over hvor viktig det er å beskytte hjertet mitt. Selv om jeg ikke har hatt den beste erfaringen med dating eller menns periode, har jeg fortsatt tro på at hvis det er i Guds plan for livet mitt, vil han pare meg med den rette mannen designet spesielt for meg.

Som salmisten sier: "Ta mot". La ditt hjerte ta mot til deg og motstå å følge din egen timeplan, heller vent på timingen hans for Gud bruker ventetiden til å forfriske, fornye og lære oss. Gud kaller sitt folk til en høyere standard enn verdens standard. Ikke la frykten din for å ikke finne et forhold få deg til å ta saken i egen hånd, Gud er den ultimate matchmakeren. Han sparer alltid sitt beste for de som er villige til å vente på det!


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres