Hvordan være singel når du ikke vil være singel

Jeg vil gjerne være gift. Hele ideen og konseptet med ekteskap høres fantastisk ut for meg. Jeg vil ha det perfekte forlovelsen, det vakre bryllupet og det fantastiske ekteskapet som jeg har sett blant venner og familie. Jeg vet at intet ekteskap er feilfritt, men til og med vil jeg ha et!

Men her er tingen - jeg er veldig, veldig singel. Jeg ble nettopp ferdig med college, og mens jeg var der, prøvde jeg å flørte med alle disse flotte kristne gutta, men uten virkelig hell. De beste ble enten tatt eller uinteresserte. En stund ba jeg inderlig om å finne min fremtidige ektemann, men da det siste semesteret mitt rullet rundt, måtte jeg gi etter for det faktum at jeg skulle uteksaminere meg som singel.

Misforstå meg rett, jeg liker å være singel! Jeg er på ingen måte desperat, og jeg er (for det meste) fornøyd med å vente på at den rette fyren kommer. Dette betyr ikke at jeg fortsatt ikke er klar til å være i et forhold. Jeg er konstant omgitt av mennesker som er i forhold som bare gjør det så mye vanskeligere å være tålmodig. I lang tid har jeg trengt å takle singellivet langt bedre enn jeg er nå.

Nylig gjorde jeg et kjøp som jeg bare er litt flau over å ha gjort. Det er en bok som heter " Not Yet Married: The Pursuit of Joy in Singleness and Dating ." Det er en linje i introduksjonen av boken der forfatteren, Marshall Segal, sier "Jeg tror også han holdt tilbake ekteskap for å trekke meg nærmere seg selv og for å la meg bruke gavene mine til å tjene andre mens jeg fortsatt var singel." Denne linjen traff meg HARDT. Hvis det er én ting som følger med å være singel, så er det frihet. Du trenger aldri å kjøre ideer eller planer forbi noen andre, og du står fritt til å utføre dem når og hvor du måtte ønske det. Hvis jeg bestemte meg for å gå på en mulighet til å utføre misjonsarbeid, kunne jeg det. Hvis jeg ville bruke fridagene mine på frivillig arbeid i lokale ideelle organisasjoner, kunne jeg det. Min tid er for Gud – ingen ektemann på bildet.

I 1. Mosebok hang Adam alene i Edens hage en stund, og det var greit, men han trengte definitivt noe mer – gå inn i Eva! Så Bibelen begynner bokstavelig talt med en historie om ekteskapet. Gud skapte ekteskapet for å være vakkert og hellig, og for at en mann og hustru skulle arbeide sammen på deres vei til rettferdighet. Dette betyr ikke at noen som ikke har en ektefelle ikke kan gjøre Guds arbeid! Se på Paulus – han giftet seg aldri, og han skrev tretten bøker i Bibelen. Jeg sier alt dette for å si at ekteskap er bra, men singel er også bra.

Jeg har hatt vanskelig for å takle å være singel. Jeg kan minne meg selv på Paul hele dagen lang, men det betyr ikke at jeg ikke ønsker meg en mann. Men sakte men sikkert er jeg i ferd med å innfinne meg med at mulighetene mine akkurat nå er uendelige! Som singel er min utfordring til alle singlene der ute å dra nytte av tiden du har akkurat nå. Ta sjanser, dra på eventyr og tjen Gud på alle måter du kan. Dette er din tid til å være singel – ikke kast bort den med å ønske å være gift!


3 kommentarer


  • Waydanne

    It was great to read this and know someone else is going through the same thing! I recently graduated college as well and have been coming to terms with still being single. I have found that I have more time to be an instrument in God’s hands to help and serve those around me. I am also growing so much in my relationship with Him! I have found that focusing on those two things, my life has been happy and rewarding! Keep blessing those around you with your time!


  • Phyllis Rommens

    Hannah, I love this! Enjoy your freedom; God will give you a good Christian husband in His time if it’s His will. You are a precious jewel of a young woman.


  • Sarah

    Love this so much!


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres