Hvordan beholde Gud en prioritet på college

Hvis du går på college, vet du hvor sprøtt det er. Med klasser, lekser, venner, klubber og sportsbegivenheter som kjemper om oppmerksomheten din, kan det være lett å begynne å forsømme tiden din med Gud.

Da jeg først kom til college, var jeg helt uforberedt på denne sannheten. Jada, jeg hadde sett statistikken om at 70 % av kristne tenåringer mistet troen når de begynte på college og ble oversvømmet med artikler om vanskelighetene med å opprettholde troen i en slik ikke-trosbasert atmosfære, men jeg trakk meg alltid på skuldrene. Jeg visste at jeg aldri ville gå bort fra Gud.

Selv om dette er delvis sant, siden jeg aldri gikk bort fra Gud i min tro og beslutninger, begynte troen min å lide på en annen måte. Det var alltid en lekseoppgave å gjøre når jeg kunne lese bibelen min, sosiale arrangementer å gå på når jeg kunne gå i kirken. Før jeg visste ordet av det, hadde travelheten på college tatt kontroll over livet mitt og presset Gud til hjørnene.

Så hva kan vi gjøre for å bidra til å holde Gud en prioritet midt i kaoset som er college?

 • Minn deg selv på hvem Gud er

 • Når vi blir fanget opp i mas og mas i universitetslivet, er det lett å miste av syne hvorfor vi trenger Gud. Vi kan begynne å føle at vi kan håndtere ting på egen hånd, at vi egentlig ikke trenger å tilbringe tid med ham hver dag. Men dette er selvfølgelig så langt fra sannheten.

  I Johannes 15:5-6 forteller Jesus oss at Han er vintreet og vi er grenene – bortsett fra ham kan vi ikke gjøre noe . Hvis vi vil ha styrke (Jesaja 41:10) , fred i sinnet (Filipperne 4:6-7) , visdom (Jakob 1:5) eller tilflukt (Salme 46:1-3) , så må vi vende oss til Gud.

  «Jeg er vintreet; dere er grenene. Hvis du blir i meg og jeg i deg, skal du bære mye frukt; bortsett fra meg kan du ikke gjøre noe. Hvis du ikke blir i meg, er du som en gren som kastes og visner; slike grener plukkes opp, kastes på ilden og brennes." (Johannes 15:5-6)

 • Se på Gud som en konstant i endringen


 • For mange mennesker er college en periode med overveldende endringer. Fra nye byer til nye klasser, nye venner til nye aktiviteter, det er nesten som om ingenting forblir det samme. Men det er der Gud kommer inn.

  Du skjønner, mens alt rundt oss kan endre seg, er Gud helt uforanderlig, en stødig klippe som grunner oss til tross for våre ytre omstendigheter (Salme 18:2). Når vi virkelig kommer til enighet med dette, vil vi begynne å stole mer og mer på Ham for styrken vi trenger for å navigere i denne overgangsperioden i livene våre.

 • Planlegg stilletiden


 • Av erfaring vet jeg at det er mye mindre sannsynlig at jeg setter meg ned og tilbringer tid med Gud når jeg ikke med vilje planlegger det inn i dagen min. Akkurat som du ville gjort med enhver annen prioritet, prøv å sette av en bestemt tid hver dag for å kommunisere med Kristus. Det kan bety å våkne 10 minutter tidligere eller legge seg 10 minutter senere, men å ha denne tiden dedikert utelukkende til Gud er en fin måte å sørge for at han forblir en del av rutinen din.

 • Skriv ned bønnene dine


 • Noen ganger er det vanskelig å be, spesielt når vi har så mange andre ting som raser gjennom tankene våre. Det er derfor jeg synes det fungerer så bra å transkribere bønnene mine. Jeg ber fortsatt akkurat som jeg ville gjort i hodet mitt, men ved å sette disse bønnene på papir, kan jeg sikre at jeg holder fokus og ikke bare soner ut etter noen få øyeblikk. Dette er også en fin måte å holde deg selv ansvarlig og sørge for at du faktisk ender opp med å be.

 • Øv på takknemlighet


 • Å ta litt tid fra våre hektiske timeplaner til å senke farten og tenke på våre velsignelser kan virkelig hjelpe oss å vokse nærmere Gud. Når du blir klar over måtene han jobber på i livet ditt, vil du sannsynligvis bli tvunget til å tilbringe mer tid med ham. Det trenger ikke å være komplisert – prøv å skrive ned tre ting du er takknemlig for før du legger deg eller etter at du har våknet.

 • Lytt til tilbedelsesmusikk


 • Hvis travelheten i rutinene dine får deg til å føle deg fjern fra Gud, finner jeg at det å lytte til tilbedelsesmusikk nesten umiddelbart hjelper meg å føle hans nærvær igjen. Enten du lytter mens du går til klassen, lager mat eller bare henger på rommet ditt, er å ha den på en fin måte å fylle deg selv med Ånden.

 • Bli med på et bibelstudium eller campustjeneste


 • Å være omgitt av andre mennesker som er ivrige etter å vokse nær Herren er en uvurderlig opplevelse. Jesus uttrykker viktigheten av fellesskap i Matteus 18:20 når han forteller oss at "for der to eller tre samles i mitt navn, der er jeg med dem." Så med dette i tankene, se nærmere på gruppene skolen din har å tilby og gjør det til et poeng å bli med i minst én.

 • Sett et bibelvers der du kan se det


 • På skrivebordet mitt har jeg en mini-tavle som jeg bruker til å vise bibelvers eller budskap fra en preken som jeg vil huske. Det kan virke dumt, men å se disse skriftstedene/budskapene hver gang jeg setter meg ned, hjelper dem virkelig å holde seg i tankene mine mens jeg går gjennom dagene mine.

 • Be


 • Fremfor alt annet, be. Be om at Gud åpner ditt hjerte for å ville kommunisere med ham, for å gi deg veiledning i din travle timeplan, for å hjelpe deg å se ham som din viktigste prioritet i livet. Og husk alltid at uansett hvor langt du forviller deg, hvor fjern du kan bli, vil Gud aldri forlate din side . Han vil alltid ivrig vente på at du kommer tilbake med åpne armer, Hans kjærlighet til deg ikke mindre enn før.


  5 kommentarer


  • Oluwah

   Thank you. I need this!


  • Sofia

   This brings me an insane amount of hope and relief. For the past year I’ve struggled with my faith, letting my problems and anxieties become the center of my focus. My relationship with God and even my GPA took a hit. I’ve been working hard on getting closer to God and this just gives me joy and hope that no matter what, He is always there waiting for us.


  • Hannah

   I am about to enter my freshman year of college, and I have been thinking about this a lot. I noticed my walk with the Lord suffered when I allowed the business of senior year to take top priority. This message brought a lot of peace to my heart, and I really appreciate the simplicity!


  • Faith

   This is such a great message. One part that I so overlook, but that I really needed to hear today, is that God is never changing. It seems so simple, but really when everything around you is unstable, it is such a great reminder that God will always be the same, loving father that he has been for forever. Thank you so much for this reminder!


  • jamie

   I love this . It is nice to see that you’re not the only one going through college feeling this way.


  Legg igjen en kommentar

  Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres