Hvordan starte bibeljournalføring

Jeg har postet mye nylig om bibeljournalføring. Instagram-historier, innlegg, blogginnlegg, you name it. I morges la jeg ut et av mine nyeste design på Instagram, og en venn svarte ganske enkelt med "...men hvordan?" Min venns svar fikk meg til å tenke på hvordan man kan starte sin egen journalføring i Bibelen. Glem alle de lange videoene, Instagram-sidene og de lange "how to's". Følg denne veiledningen og du vil være på vei til å lage en levende og kreativ dagbok i Bibelen din på kort tid.

Bibeljournalføring er hva du enn vil at den skal være

For meg begynte bibeljournalisering med ganske enkelt å fremheve skriftstedene i Bibelen og skrive tankene mine ved siden av skriftstedet. Faktisk gjorde jeg dette for en rekke år før det utviklet seg til håndbokstaver på margene mine. For omtrent 6 korte måneder siden slo jeg ut de store våpnene... maling!

Før jeg setter meg fast i noen "how to's" som jeg har funnet nyttige i løpet av de siste månedene, er det viktig å huske at bibeljournalføring er hva du enn vil ha det til. Maling, fargeblyanter, skrive prekennotater i margen, klistremerker, kulepenner, hva som helst! Så lenge du har det gøy og får kontakt med Gud gjennom prosessen, så fortsett å gjøre det. Når det er sagt, hvis du vil begynne å lage ting som mitt eget eksempel her, les videre!

Hvordan pokker gjør de det?!

Alt du trenger for å starte er en bibel og en penn. Det er det! Du trenger ikke engang en spesifikk journalbibel, men den ekstra plassen i margene settes stor pris på, spesielt hvis du er en som meg som liker å lage og tegne i bibelen din, men ikke skjule ordene.

Noen ekstra materialer du kanskje vil bruke er fargeblyanter, klistremerker, maling og frimerker. Du kan til og med skrive ut bilder du liker og bruke dem som DIY-klistremerker også. En sidenotat til dette: Jeg har nylig innsett at Illustrert tro har stempler for omtrent alt! Penselstrøkeffekter, kryss, bokstaver, tall og så mange kjære temaer og sett. Hvis du synes at maleri er den skremmende delen av journalføring, så ikke bekymre deg. Så mange av de vakre sidene du ser på nettet er laget med disse frimerkene og settene eller lignende produkter. Å bruke dem kan bety at du ikke trenger å tegne en eneste ting. Din lokale $2-butikk bør også ha mange grunnleggende forsyninger for superbillige som alfabetklistremerker, washi-tape, utstanset utklippsbookingsmateriell, maling, etc. Det er lenker nedenfor til noen av mine favorittressurser for nybegynnere. Værsågod!

Se etter inspirasjon, men ikke bli sittende fast på Pinterest

Som en som er kreativ, men egentlig ikke en maler eller kunstner, var jeg usikker på hvor jeg skulle begynne. Alt så så vakkert og enkelt ut, men åh så komplisert på samme tid. Hvis dette er deg, er Pinterest og Instagram fulle av eksempler du kan prøve. Lagre bilder som har elementer av ting du liker; fargen, malingseffekten, hvordan de har brukt klistremerker eller sideoppsettet deres. Bruk disse ideene når du lager din første side, men ikke bli sittende fast ved å lete der. Grunnen til at jeg sier dette er at det kan være fristende å sammenligne arbeidet ditt med andres på nettet og føle deg motløs over at ditt ikke er like bra. Jeg ble også sittende fast på et sted nylig hvor jeg bare ønsket å lage noe slik at jeg kunne legge det ut på Instagram, og la meg fortelle dere venner, som stjal gleden og tilbedelsen som kommer når jeg bibeljournal. Hvis du opplever at du blir motløs, logg av. Spreng litt tilbedelsesmusikk og bare lag de tingene hjertet ditt vil. Dette kan være litt skremmende, og du kan bruke alt for mye maling eller skrive stavefeil eller dekke hele siden med alfa-klistremerker, men forhåpentligvis vil du finne gleden som følger med å være kreativ for et publikum av One!

Ok, men hva med noen konkrete trinn jeg kan følge?

Dette er den vanskeligste delen med hele dette innlegget, for som du kanskje har forstått nå, er det ingen riktig eller gal måte å journalisere på ... men her går vi!

 1. Finne det viktigste du er inspirert av/ønsker å lage?
  Leste du nettopp et skriftsted som du elsket, eller hørte du sangtekster du vil lage i Bibelen din? Føler du deg inspirert akkurat nå til å lage noe med høstfarger? eller er det noe Gud forteller deg at du vil skrive dagbok om?
 2. Hvis du vil, tegn noen ideer på papir
  I begynnelsen pleide jeg å gjøre dette fordi det tok trykket av å legge noe permanent ned på en side du ikke kan rive ut. #ikke noe press
 3. Start med et medium (hvis du vil)

Hvis jeg bruker maling, går dette alltid ned først. Det kan være lurt å grunne siden med et medium som gesso, som hjelper bibelsiden din med å takle malingen og blekket som brukes. Jeg har nettopp begynt å gjøre dette den siste uken, og selv om jeg liker det, vil jeg ikke si at det er nødvendig. Jeg liker å ha den for hånden hvis jeg tror jeg skal gå til byen med malingen (og jeg har sider i bibelen min som egentlig kunne ha hatt nytte av bruken), men bruken er opp til deg.

 1. Skape
  Samle forsyninger som du ønsker å bruke eller som er relatert til det du vil journalføre. I en ny oppføring av meg ønsket jeg å bruke høstfarger siden jeg teller ned dagene til høsten er her i Australia. I et annet tilfelle følte jeg meg virkelig oppmuntret av ordene i Matteus 6:26, så jeg tok tak i alle fugleklistremerkene mine og begynte å lage en søt liten fuglescene i bibelen min.
 2. Journal/skriv
  Ettersom jeg har bakgrunn fra grafisk design/håndbokstaver. nesten alle mine bibeljournaloppføringer involverer håndbokstaver som hovedfokus. Jeg registrerer ikke ofte tankene mine ved siden av kunstverket. Ha dette i bakhodet hvis du vil inkludere personlige tanker ved siden av kunsten din, og sørg for å legge igjen et rom hvor du kan passe dem inn. Eller du kan gjøre denne virkelig kule tingen med bønnekort!

Jeg er klar. Gi meg alle ressursene!

Dette har vært den mest spennende delen av å skrive dette innlegget, og jeg håper virkelig du finner noen godbiter her som inspirerer deg. Det meste av det jeg har listet opp kommer fra Illustrated Faith, men enhver håndverksbutikk vil ha en haug med skatter du kan bruke. Jeg har også listet opp noen få YouTube-kanaler som har veldig gode prosessvideoer og instruksjoner om de forskjellige typer materialer der ute i bibeljournalverdenen.

Nyttige Youtube-videoer
+ Bibeljournalføring for nybegynnere | Hei Jillsky
+ Bibeljournal uten noen tegning | Hei Jillsky
+ Stempling 101 | Illustrert tro
+ Gesso hint og tips | Sørlig Couture
+ En enkel måte å bruke akrylmaling på | Sørlig Couture


1 kommentar


 • Vicki

  Great read …. Faith Journaling (as I like to call it) is just that! Journaling my faith in the Bible (I own 5) or on a piece of paper while doodling- it’s your expressive way of reading the scripture and then – if your a visual learner – you place your creativetouch to the scripture for memory and expression. I can flip thru my bible and look at a art, drawing, picture doodle and immediately know what scripture it is and I’m swiftly taken back to the day I did it — WOW THAT IS POWERFUL STUFF! and I will continue to do it and my gift to my boys … each get a bible to “see” My faith, My God, My Heart …. priceless!


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres