Hvordan slutte å sammenligne deg selv med andre

Ville du noen gang fortalt en venn at hun ikke er verdig i forhold til noen andre? At hennes ferdigheter og evner ikke står mål med menneskene rundt henne? At hun ser ut, oppfører seg eller fungerer dårligere enn alle andre?

Selvfølgelig ville du ikke det! Men tenk på alle gangene du har sett deg i speilet og mislikt det du så, eller alle gangene du lengtet etter å være som noen andre. De tingene du aldri ville våget å si til noen andre, ble nok ganske enkle å si til deg selv.

"For vi er Guds verk, skapt i Kristus Jesus til å gjøre gode gjerninger, som Gud på forhånd har beredt for oss å gjøre." (Efeserne 2:10)

Når vi sammenligner oss med andre, lar vi i hovedsak disse menneskene bli diktatorene for vår egenverd. Hvis vi er bedre enn dem, føler vi oss verdige, og hvis vi er dårligere, føler vi oss verdiløse. Men dette kan ikke være lenger fra sannheten!

Fra den dagen dere ble strikket sammen i mors liv, har Gud gitt dere en hensikt. Den samme Gud som skapte fjellene og havene så på deg og mente du var like verdig skapelsen. Hvor utrolig er det?

«Jeg priser deg fordi jeg er fryktelig og vidunderlig skapt; dine gjerninger er fantastiske, det vet jeg godt." (Salme 139:14)

Du skjønner, vår verdi kommer ovenfra – ikke fra verden. Herren skapte oss hver og en i sitt perfekte bilde , og det er ingenting vi kan gjøre for å øke eller redusere vår verdi i hans øyne.

Faktisk, når vi tror at vi ikke er pene eller talentfulle nok, tror vi at han ikke gjorde en tilfredsstillende jobb med å skape oss. Tenk om du brukte all denne tiden på å designe noe intrikat bare for at det skulle bli revet ned av kritikk. Såren du ville føle i denne situasjonen er den samme såringen Gud føler hver gang du sammenligner deg selv – Hans vakre skapelse – med andre og føler deg utilstrekkelig.

"Men når de måler seg ved hverandre og sammenligner seg med hverandre, er de uten forståelse." (2. Korinter 10:12)

Så neste gang du finner deg selv sammenligne deg med andre, ta et skritt tilbake og husk at du ble fullkommen i Guds bilde. Vit at dine styrker og svakheter var spesielt skreddersydd for deg og din hensikt i verden, og minn deg selv på din himmelske verdi. Hver gang en sammenligningsfylt tanke dukker opp i hodet ditt, be om at Gud skal hjelpe deg å fange og overgi den til ham. Det kan virke vanskelig for øyeblikket, men med tiden og Gud på din side kan du finne frihet fra sammenligningens lenker.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres