I Am No Victim: Fighting the Giant of Anxiety

Jeg klarte ikke å puste. Brystet mitt føltes stramt. Jeg kunne kjenne angsten kravle opp i halsen og gi plass til små, inkonsekvente åndedrag. Hvorfor? Det var ingen grunn. I det hele tatt . Dette hadde pågått i flere måneder, selv om det virket lengre til tider. Dette var en kamp jeg aldri kunne vinne. Hver sving ville slite meg ut. Jeg ville tatt ett skritt frem og falle to skritt bak. Jeg følte meg helt patetisk. Styrken min ga seg til slutt. For svak til å kjempe, kom jeg til det punktet hvor jeg ga freden fra meg. Men det var problemet.

Jeg prøvde å kjempe en kamp som allerede var vunnet – strevet mot en seier jeg allerede hadde gjennom Jesus Kristus. Jeg lot fienden utmatte meg … helt til jeg sluttet å kjempe. Ja, du leste riktig. Jeg innså at det å kjempe våre kamper egentlig ikke handler om å kjempe mot dem i det hele tatt, men om at vi går ut av veien og lar Gud kjempe mot dem for oss – for å lede oss til seieren vi har gjennom ham.

Kjempen din har allerede blitt beseiret

Den angsten, eller hvilken gigant som står foran deg, ble spikret til korset og dekket av hans blod. Den er beseiret og ført til graven. Den graven er ikke tom, men graven til vår oppstandne konge er det. Det er gjennom Jesu Kristi blod vi har seier over selve døden og hva vi måtte møte gjennom vår vandring med Gud.

Når vi ser over slagmarken, ser vi kanskje ikke seieren. Vi kan til og med se ned på sårene våre og føle akkurat det motsatte, men "I Messias, i Kristus, leder Gud oss ​​fra sted til sted i en evig seiersparade" ( 2. Korinterbrev 2:14 ). Enten om det er helvete eller høyt vann, fjelltopp eller dal, ørken eller villmark, vil Gud lede oss til seier . Det er bare et spørsmål om når ikke hvis. Noen ganger er det den vanskeligste delen også. Venter. Skanner horisonten etter solstråler som aldri ser ut til å komme. Jo mer du går, jo mer sliten blir du. Jeg forstår. Jeg har vært der. Jeg har blitt redusert til ingenting annet enn en haug med spredte stykker, glemt og forkastet, mange ganger. Jeg har holdt mitt lemlestede hjerte i hendene, prøvd å holde det sammen, gråt over smerten og rotet som ligger foran meg.

Drikker fra brønnen

For hvert sår jeg har fått i kamp, ​​har jeg følt vår Guds helbredende berøring. For hver tåre jeg har felt over det som gikk tapt, har jeg følt hans uutsigelige glede. Så vanskelig og vondt som det var, ville jeg ikke ha det på noen annen måte. Jeg ville gjerne kjørt gjennom det hele igjen. Hvorfor?  Fordi noen ganger må du være deaktivert på grunn av dine svakheter, slik at du kan lære å støtte deg til Guds styrke. Jeg måtte bli tørst før jeg forsto at jeg trengte en drink fra The Well.

Jeg gikk rundt som et offer og rettferdiggjorde problemene jeg jobbet med med fortiden min. "Jeg ble behandlet på den måten, så det er derfor jeg reagerer på denne måten," ville jeg si, og prøvde å overbevise meg selv om at usikkerheten min var ok å bære på . Men jeg skulle aldri bære den bagasjen i utgangspunktet.

Hver gang jeg gikk tilbake til fortiden min, tok jeg ubevisst opp en annen last og økte vekten som dro etter meg. Ikke rart jeg var sliten. Fortiden er ment å lære oss hvordan vi kan leve annerledes i nåtiden. Jeg innså at jeg ikke trengte å leve som et offer for omstendighetene mine, og det trenger du heller ikke.

Du trenger ikke å bli fengslet av følelsen av angst.
Du trenger ikke å være lenket til depresjonens lenker.
Du trenger ikke gå i undertrykkelse fra en avhengighet.
Du trenger ikke tillate fiendens løgner å invadere sinnet ditt og forstyrre freden din.

Du har autoritet. Du har et våpen, og det er Jesu navn, "... i Jesu navn skal hvert kne bøye seg, i himmelen og på jorden og under jorden" ( Filipperne 2:10 ). INGENTING har makt over Jesu navn. Ikke depresjon, ikke angst, ikke et helseproblem eller en storm du står overfor, ingenting. Den enkle hvisken av Hans navn får helvetes dyp til å skjelve .

Din seier er i Kristus

Ikke misforstå hva jeg sier, problemene ovenfor er alle reelle, men de er ikke kraftigere enn din Gud. Å velge å se dem i øynene og erklære seieren du har gjennom Kristus er ganske enkelt å erkjenne at din Gud er større. Det er i det øyeblikket vi begynner å opphøye noe annet enn Jesu navn at vi begynner å bøye oss for de tingene som burde tråkkes under føttene våre. Hvis fienden kan få oss til å glemme hvem som sitter på tronen, vil vi leve beseiret – overvunnet av det Jesus overvant. Se, fienden er smart. Hvis han kan distrahere og utmatte oss med unødvendige kamper (som han gjorde mot meg), utgjør vi ingen trussel mot hans rike.

Han er ikke redd for slitne krigere, eller sårede for den saks skyld. Han er redd for en kriger som bruker deres autoritetsvåpen – Guds ord “For Guds ord er levende og aktivt og fullt av kraft [gjør det operativt, energigivende og effektivt]. Det er skarpere enn noe tveegget sverd» ( Hebreerne 4:12 ) .

Når fienden kaster sine tanker om nederlag, motløshet og diskvalifikasjon mot oss, kan vi ta Åndens sverd, Guds ord, og skjære rett gjennom fiendens bedrag.

Vi kan leve som seierherrer, rope ned fiendens løgner med Guds sannhet.

Når fienden sier at du ikke er elsket og ikke god nok, smil triumferende og si Jesaja 43:4 over deg selv: «du er dyrebar i mine øyne, du er æret og jeg elsker deg, jeg vil gi andre mennesker i retur for deg og andre folk i bytte for livet ditt.»

Når du føler deg liten sammenlignet med slagets størrelse, vet at akkurat som Jeremia, "'De vil kjempe mot deg, men de vil ikke [til slutt] seire over deg, for jeg er med deg [alltid] for å beskytte deg og utfri du, sier Herren» ( Jeremia 1:19 ). Han ser deg. Han er med deg. Han kjemper for deg.

Så, soldat, ta et dypt pust. Løft hodet. Ta øynene bort fra stormen og sett dem på Frelseren. Han vil lede deg og veilede deg. Hvis du trenger et kamprop, hør på «I Am No Victim» av Kristene DiMarco, det vil oppmuntre deg når du tar deg til frontlinjen. Med sverdet i hånden og Gud ved din side, fortsett å gå. Det er bare et spørsmål om tid før du går inn i seieren.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres