Finne identitet i Kristus og ikke i verden

Vår første følelse av identitet er når vi mottar navnet vårt som spedbarn. Som barn er det å lære navnet vårt et tidlig skritt for å innse at vi er individuelle. Å kunne forstå vår egenart og individualitet er spesielt. Vi inneholder alle forskjellige gener, forskjellige liv og forskjellige formål.

Men samfunnets navn for oss skyr hvem vi er, og vår identitet i Kristus. Magasiner, filmer og sosiale medieplattformer liker å gi folk titler som: overvektig, stygg, uintelligent, gal, besatt og ikke god nok . Skoler grupperer naturlig elever etter idretter, klubber og andre interesser. Vi lærer å leve opp til våre jordiske merkelapper , ikke den vi er laget for.

Sommeren etter 6. klasse begynte jeg å spille på mitt første softball-lag. Jeg hadde vært forelsket i sporten siden jeg var 6 år gammel. Men å flytte fra en rekreasjonsliga til en konkurransedyktig en endret hvordan jeg så på spillet og så på meg selv. Softball var ikke bare en hobby for meg. Jeg ble nå ansett som en idrettsutøver, og min hensikt i livet gikk med til å passe den tittelen. Praksis ble min tids største forbruker. Sommerhelgene ble tilbrakt på hoteller, vanligvis utenfor staten, borte fra familie, venner og viktigst av alt, kirken min.

Jeg trodde jeg levde opp til det Gud hadde håpet for meg. Ferdighetene og mulighetene jeg hadde var ikke noe jeg tjente på egen hånd. Jeg visste at Gud hadde gitt meg mitt talent og kjærlighet til sporten min. Men i stedet for å bruke gavene mine til hans ære, brukte jeg dem til mine egne. Identiteten min var i softball. Det var der jeg følte at jeg hørte hjemme. Tittelen "atlet" var alt som var viktig for meg, og alt fokuset mitt gikk på å beholde det navnet. På grunn av dette gikk jeg lenger og lenger bort fra den sanne hensikten Gud hadde planlagt for meg.

Vi er ikke våre jordiske navn. Vår identitet kan ikke plasseres i ting vi kan miste. Da jeg begynte å brenne ut i softball, og ferdighetsnivået mitt sank fra der det var, følte jeg meg fortapt. Jeg hadde ikke en hensikt lenger.

Jeg har sett kampen med identitet mer og mer hos folk på min alder. Når vi oppdager oss selv og hvem vi ønsker å være, presser kulturen sine egne merkelapper på oss . Vi føler at vi passer inn i samfunnet vårt ved å prøve å passe inn i den lille boksen de gir oss. Idrettsutøvere lar sporten tære på dem, og legger selvtillit til livet inn i prestasjonene deres. Brainiacs ofrer søvn og sosiale relasjoner for å studere til en test neste dag. Annonser som presser en spesifikk kroppstype, hårstil og motestil, får jenter til å prøve seg på å passe inn i ideen om skjønnhet.

Som kristne må vi være veiledningen for alle som føler seg fortapt. Johannes 15:16 sier: "Du har ikke utvalgt meg, men jeg har utvalgt deg og utpekt deg." Hver og en av oss har en identitet i Kristus. Vi ble ikke laget for noe annet navn enn Child of the One True King. Enhver annen identitet vi føler vi må leve opp til er skapt som en distraksjon av Satan for å trekke oss lenger fra vår Far.

Overdøv de falske identitetene fienden prøver å presse til oss. Ikke fall i fellen med å sette hensikten din i midlertidige etiketter her på jorden. Vår verdi er så mye mer enn noe vi noen gang kan finne her på jorden. Herren over all skapning vil ha deg. Han skapte deg. Han elsker deg. Og han har ditt eneste sanne navn.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres