Lev livet utenfor komfortsonen

Jeg kan ikke tro at vi allerede er et par måneder inn i 2018! Da jeg begynte dette året bestemte jeg meg for å skrive ut en liste over mål jeg har for meg selv når jeg ser fremover. Begynnelsen gikk omtrent slik:

«I år ønsker jeg å modnes i troen min som aldri før. Jeg ønsker å komme meg ut av komfortsonen min og tjene Herren i de små tingene – i hverdagssamtalene.»

Nylig etter å ha lest dette, innså jeg at jeg hadde funnet temafokuset for vekst for året mitt: å komme ut av komfortsonen min.

Som ung voksen har jeg en tendens til å se på store muligheter rundt meg som nye eventyr, og jeg spiser opp spenningen jeg får av adrenalinet. Jeg begynte nylig å gjenkjenne likheten i følelsen jeg får når jeg går inn i en berg-og-dal-bane og når jeg går opp for å møte en ny person.

Hvorfor er det slik at mange av oss er ok med angsten som fører til det vi forventer som en stor ting, men så snart en ukjent opplevelse blir personlig krymper vi og gjemmer oss? Når jeg går inn i et rom med mennesker begynner jeg å høre løgner som fyller hodet mitt og blokkerer meg fra sannheten i situasjonen. Høres disse tankene kjente ut: «Hva om de ikke liker meg? Hva om jeg snakker for mye og de finner meg merkelig og irriterende? Overkledde jeg meg? Hun er så pen, jeg er for intim til å snakke med henne.» Hvorfor tillater vi oss så ofte å tro på disse tankene som blokkerer oss fra Guds sannhet? Han kaller oss sin elskede eiendom, vi er hans barn og han lover å få alle ting til å virke sammen til vårt beste og til hans ære!
"Og vi vet at Gud i alle ting virker til det beste for dem som elsker ham, som er kalt etter hans hensikt." – Romerne 8:28

Så hvis vi vet og tror sannheten om at Gud har kontroll, hvem eller hva må vi være redde for? "Hvis Gud er for oss, hvem kan være mot oss?" Romerne 8:31 . I stedet for å gå inn i et rom, redde for det ukjente, kan vi nærme oss hver situasjon med frimodighet og tillit til Kristus. "Men salig er den som setter sin lit til Herren, hvis tillit er til ham." – Jeremia 17:7

I stedet for å rygge tilbake til et trygt sted, la oss være mennesker som tar et skritt fremover slik at vi kan vokse. Ettersom jeg de siste ukene har bedt om at Gud må ta meg ut av komfortsonen min, har han gjort det, og som et resultat har jeg blitt rikelig velsignet.

Er du komfortabel i ubehagelige situasjoner? Leter du etter nye måter å vokse og elske menneskene rundt deg? Jeg oppfordrer deg sterkt til å begynne å be, som jeg er, for at Gud skal ta deg ut av skjulestedet ditt. Det er på tide å leve livet utenfor komfortsonen.

Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres