Riktig handling, feil grunn

Da jeg først begynte å blogge la jeg merke til et skifte i lesingen min da jeg var i Ordet. Jeg søkte aktivt etter meldinger jeg kunne skrive om som ville fange folks oppmerksomhet. Jeg så dypere inn i budskapet mitt enn budskapet Gud ga meg. Jeg skjønte at jeg gjorde det rette ved å være i Ordet, men intensjonene mine var helt ute av stand.

Et annet eksempel på å gjøre riktig handling av feil grunn er gjerningene vi gjør. Har du noen gang gjort en god gjerning og ønsket å fortelle noen om det? Du tenkte, "vel, jeg vil ikke tutte på mitt eget horn, men de burde vite hvor stor person jeg egentlig er." Du nevnte det, du fikk ros for det, men var det virkelig en ekte gjerning? Matteus 6:1-2 sier: « Se opp! Ikke gjør dine gode gjerninger offentlig for å bli beundret av andre, for du vil miste belønningen fra din Far i himmelen. Når du gir til noen i nød, ikke gjør som hyklerne gjør – blås i trompeter i synagogene og gatene for å påkalle oppmerksomheten til deres nestekjærlighetshandlinger! Jeg sier dere sannheten, de har mottatt all belønningen de noen gang vil få.» Gud forteller oss igjen og igjen at han ser alt vi gjør , og at vi ikke vil få noen belønning ved å skryte av det til andre.

Når jeg tenker på de som jobber av kjærlighet, tenker jeg på min egen mor. Det er historier jeg hører om henne som hun aldri på en million år ville fortalt meg. Bestevenninnen min til mamma fortalte meg en historie om hvordan mamma gikk til butikken og var så sliten av cellegiftbehandlingen at hun satte seg på en benk. I stedet for å velte seg i sin egen smerte, la hun merke til en ensom kvinne ved siden av seg. Det viste seg at denne kvinnen ble sittende fast i butikken og moren min ga henne en skyss til stedet hun trengte å komme til. Når hun kjenner moren min, ville hun aldri ha nevnt at hun var syk fordi alt hennes fokus var på denne kvinnen.

Moren min lærte meg så mye om viktigheten av å gi ekte og viktigheten av å holde gjerningene dine for deg selv. Enten det var å sitte i en bil med fremmede mens vi ga dem skyss (hun gjorde dette ofte!), eller besøke de som var ensomme, gjorde hun en enorm innvirkning på livet mitt og de rundt henne. Hun gjorde andre til sitt motiv i stedet for å plassere seg selv på en pidestall.

Hva gjør du i dag som du gjør av feil grunn? Hvordan kan du gå frem for å endre dette? Minn deg selv på Matteus 22:37-40 som sier: «Du skal elske Herren din Gud av hele ditt hjerte, hele din sjel og hele ditt sinn. Dette er det første og største budet. Et andre er like viktig: Elsk din neste som deg selv. Hele loven og alle profetenes krav er basert på disse to budene.»

Det er viktig å revurdere livet ditt og motivene dine. Enten det er det du gjør på sosiale medier, eller dine handlinger mot andre, er det givende å ta et skritt tilbake og spørre deg selv hvorfor du gjør det du gjør. Hvis det ikke er alt for vår himmelske Fader, så begynn å be om hvordan du kan gjøre de riktige endringene i livet ditt i dag for å bli ledet i riktig retning.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres