Stå fast i din tro og kall

Nylig har jeg lest gjennom Jesajas bok, og gud slo meg med noe å dele.

Jesaja bodde i Jerusalem og begynner å snakke til lederne for å advare fra Gud om utbruddet av synd som skjedde i hele landet. Det er åpenbart at Gud kommer til å "fjerne fra Jerusalem og Juda all slags sikkerhet" ( Jesaja 3:1 ) som reaksjon på folkets opprør mot ham. Han sier: «Menneskehetens stolthet vil bli senket, og menneskelig opphøyethet vil bli ydmyket; Herren alene skal være opphøyet på den dagen» ( Jesaja 2:11 ). Jesaja forklarer dette og forteller lederne at etter denne ødeleggelsen av de opprørske landene vil det komme et nytt Jerusalem, hvor folket vender seg mot Gud.

Jesaja forteller om en visjon av Gud på Hans rettmessige trone som blir tilbedt, dette viser ham hvor feil han og hans folk er. Han får beskjed om å gå og spre ordet om det som kommer i fremtiden. Så Jesaja går til Akas, tidens hersker, for å fortelle ham at Guds advarsel vil gå i verk. Han sier: "Hvis du ikke står fast i din tro, vil du ikke stå i det hele tatt" ( Jesaja 7:9 ).

La det synke inn fordi du sannsynligvis vet og har opplevd vanskelige tider med å stå høyt i troen din. Det vet jeg med sikkerhet at jeg har. Gud lar oss vite at det vil komme motgang i dette livet, men det er ikke meningen å rive oss ned; det er ment å bygge oss opp . Vi skal stå fast i vår tro på ham.

Jeg planlegger å ta hovedfag i disippelstudier med et bibelfag som bibelfag, og jeg er superglad for det. Jeg er i mitt andre semester av senioråret, og alle spør alltid "hva skal du studere?" og med alle mener jeg absolutt alle. I mitt tilfelle avslører dette spørsmålet ikke bare mitt fremtidige karrieremål å være i tjenesten, men også min "Jesus freak label." Misforstå meg rett, jeg er helt all in og dedikert til tjeneste, men noen ganger forventer folk det bare ikke og begynner å opptre annerledes. Det tok litt tid å bli vant til å begynne å kunngjøre dette til folk, men nå forventer jeg det.

Gud har unike kall til oss alle, og for at vi skal kunne utføre disse, har han velsignet oss med visse gaver. Jeg vet at det noen ganger er vanskelig å akseptere dette kallet han har gitt deg, fordi det er skummelt, men han går alltid med oss.

Mens jeg skrev dette hørte jeg på Cory Asburys nyeste album og sangen "Water and Dust" kom på. I den sier han: "Ikke mist motet, han har hånden din." Og jeg tenkte bare "wow", fordi han kaller oss til å uttrykke disse gavene vi har fått, og det kan være skremmende, men han er med oss, han er alltid med oss. Du må være flittig i din kontemplasjon av ditt kall for å forsikre deg om at du følger hans kall, ikke bare det du ønsker at ditt kall skal være .

Du kan ikke tillate at dine egne preferanser når det gjelder komfort fordunkler din erkjennelse av hva Han kaller deg til å gjøre. 2 Peter 1:10 sier : "Gjør alt du kan for å bekrefte ditt kall og utvelgelse, for hvis du gjør disse tingene vil du aldri snuble." Dette er ikke å si at det ikke vil være prøvelser, men det vil ikke være noen snubler i å identifisere ditt kall hvis du virkelig konsentrerer deg om hans vilje.

Det kan være veldig vanskelig å identifisere hva han kaller deg til. Saken er at han vil åpenbare det for deg når han vet at du er klar. For meg har dette blitt illustrert gjennom at Gud åpenbarte tjenesteverdenen for meg i en alder av 5. Jeg ble så overrasket i ung alder av alle de fantastiske tingene som ble gjort for å spre Guds navn. Etter hvert som tiden gikk, oppdaget jeg min egen lidenskap for misjonsarbeid og tjeneste generelt.

Da jeg prøvde å bestemme meg for hvilken karriere jeg ville satse på, var det mange som ba meg om å finne noe som ville tjene mye penger. Men mens jeg stadig hørte historier om tjeneste, minnet det meg om hvor mye jeg elsker tjeneste. Det brakte tilbake den jakten på en fremtid jeg ble introdusert for da jeg var bare 5. Akkurat tidspunktet for hvordan han avslørte dette kallet er helt utrolig, og jeg gleder meg til å se hva han gjør.

Han jobber gjennom mennesker i alle arbeidsområder. Han kan kalle deg for å være lærer, brannmann, servitør eller sykepleier. Han kan kalle deg til å flytte til en annen stat eller tjene i en bestemt tjeneste i kirken. Det viktigste er å lytte nøye for å se hva hans kall til deg er og være flittig i å følge det.


1 kommentar


  • Misty O'Brien

    It is hard when God has a plan for you and it’s not what you had planned for yourself. You have to trust in Him and have faith. And sometimes it’s hard to wait for Him to tell you His plan, so you must have patience. It’s all in His time!


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres