Hva er krykken din?

Rekk opp hånden hvis du noen gang har vært utsatt for angst. Ok... så tydeligvis kan ingen av oss se hverandres hender hevet akkurat nå, men jeg har en følelse av at hvis vi var i et rom sammen, ville vi se at de fleste alle av oss kunne rekke opp hendene for å innrømme at vi har møtt angst på en eller annen måte i livene våre. Dessverre er det akkurat der djevelen vil at du skal være med bekymringen din. Han maskerer deg (oss) fra å se at du ikke er alene.

La meg gi deg et eksempel. Har du noen gang måttet gjøre noe ubehagelig som umiddelbart blir mindre ubehagelig hvis vennen din gjør det sammen med deg? For eksempel, si at du må presentere et prosjekt i klassen ... det er MYE mindre stressende å presentere et gruppeprosjekt enn et prosjekt en-til-en, har jeg rett? Akkurat slik håndteres angst og bekymring så mye lettere når du deler stresset og byrdene dine i bønn og med nære venner. Gjør angst til ditt gruppeprosjekt. I Matteus 6 sier Bibelen: «Se på himmelens fugler; de sår ikke eller høster eller lagrer dem i fjøs, og likevel gir deres himmelske Far dem. Er du ikke mye mer verdt enn de?» Uansett hva problemet ditt er ... *SPOILERVARSEL* Herren vet allerede om det.

Personlig (sårbarhetsmoment) har mye av min egen angst stammet fra å la djevelen sette tanker i hodet mitt om negative ting andre mennesker tenker om meg som ikke engang er ekte.


For eksempel:

 • De synes jeg snakker for mye, så jeg burde kanskje vært roligere
 • De synes jeg er stygg, så kanskje jeg er det
 • Hvis jeg gjorde dette bedre, ville de like meg mer
 • Hvis jeg fikk denne anerkjennelsen, ville de respektert meg
 • LISTEN GÅR VIDERE

Fra å snakke med andre mennesker og ikke håndtere angsten alene, har jeg lært at vi alle gjør dette. Saken er at vi kanskje ikke gjør syndene som folk flest snakker om som fester, sover rundt, utroskap osv., men vi begår fortsatt synd mot Gud på samme måte. Vi sier i bunn og grunn til Herren, "Gud, jeg vet at du skapte meg i ditt bilde, men det er bare ikke godt nok hvis jeg ikke passer inn i størrelse to på Urban Outfitters. Når jeg passer inn i en størrelse to, vil ordet ditt være sant – men ikke akkurat ennå”. Bibelen sier i 1 Korinterbrev 6:11 : "Men dere ble tvettet, dere ble helliget, dere ble rettferdiggjort i Herren Jesu Kristi navn og ved vår Guds Ånd." Gud bryr seg om ditt hjerte for ham. Gud bryr seg ikke om antall følgere du har, hvis du er en størrelse to, hvis du vet hvordan du skal konturere, hvis du har de nyeste varebilene. Jeg utfordrer deg til å ta fra deg noe du føler du trenger for å være "nok" og la Gud føle det hullet. Kanskje betyr det for deg at du ikke bruker to timer på å gjøre deg klar om morgenen eller at du ikke sjekker antallet følgere i morgen. Kanskje problemet ditt med angst ikke stammer fra usikkerhet. Uansett hva du bruker som en krykke for å gjøre deg komfortabel, utfordrer jeg deg til å gjøre deg selv ukomfortabel og la Gud vise deg at han vil gi deg det du trenger akkurat som han gjorde med fuglene i Matteus 6 .


3 kommentarer


 • Teresa Quesenberry

  Very helpful …anxiety is a terrible thing to deal with…your article is very beneficial


 • Steve Hartwell

  Thank you Destiny,
  I think this is really good stuff you have talked about,, anxiety is something we have (almost) all dealt with ,, at some time in life, thanks again


 • Regina

  So true and well written.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres