Når vi venter på Herren

Har du mestret å leve tilfreds i livets øyeblikk? Eller venter du på at hver del av livet ditt skal komme sammen først før du begynner å leve? Uansett, hvis du har lært å leve livet ditt med takknemlighet og tilfredshet med det du har fått, applauderer jeg deg. For de av dere som venter på den "neste store tingen" før dere begynner å leve, spør dere selv dette spørsmålet. Hva om den tingen du venter på aldri kommer, hva skal du gjøre da?

«Det Gud bruker for å forme oss, ligger ofte midt i mellom. Det er de usikre tidene eller veisperringene og hindringene som tvinger oss til å stole helhjertet på Gud, det tvinger oss til å bli bedre mennesker. Mange av oss bor et sted midt i mellom. Å lære å leve i denne spenningen, å være fornøyd i disse øyeblikkene med venting, kan være vår største kamp og vår største mulighet til å vokse.» – Jeff Goin

Rettssak av venter

Jeg stilte meg selv det samme spørsmålet bare for å finne ut at jeg også har ventet på den "neste store tingen" og at jeg ikke har levd livet mitt etter beste evne. Å vente på Herren må være noe av det vanskeligste jeg har måttet gjøre, men det har også vært det mest givende. Jeg tror at Gud bruker ventetiden til å lære oss, forme oss og utstyre oss med verktøy som trengs for å om livets stormer. Den vanskeligste delen med å gå gjennom prøvetiden med å vente er å lære å være fornøyd med din nåværende situasjon. Den lærer deg også at det viktigste er å ha et dyptgående forhold til Gud.

I Bibelen blir vi fortalt om Abraham, og det er trygt å si at han levde et fullt og inspirerende liv. Han kalles med rette "troens far". Abraham adlød Herren uten tvil, og han trodde pakten Gud inngikk med ham. Han trodde også på Guds forsyning for ham i tid og evighet, og løftet om Sønnen som Gud ville gi ham på mirakuløst vis.

Når vi føler oss motløse

Vår kristne tro i dag bør stå på samme grunnlag. Jeg tror imidlertid mange av oss gir opp å leve lenge før vi dør. Vi blir frustrerte og beseiret fordi våre behov, ønsker, forventninger og krav ikke umiddelbart oppfylles når vi tror på Kristus. Vi blir utålmodige og ønsker å slutte. Er du motløs fordi oppnåelsen av målet ditt virker langt unna? Vær forsiktig så du ikke tar saken i egen hånd mens du venter ved å hjelpe Gud med å få sin plan ut i livet. Å skyve Guds tidsplan foran fører bare til katastrofe og smerte. Ikke konkluder heller med at det du venter på aldri kommer til å skje. Dette viser at du virkelig ikke vet hvem Gud er, og du er lite troende.

Ta i stedet mot fra troens helter som Abraham som levde og døde uten å se frukten av sin tro på jorden og likevel fortsatte å tro. Du er kanskje midt i "ventetiden" og spør hva Gud gjør. Kanskje finner du deg selv angrer på noen av avgjørelsene du tok tidligere, og tror at livet ditt går mot ingenting. Husk at hver villmark som Gud tar oss gjennom, fører til et løftet land. Ta et minutt og still deg selv disse spørsmålene. Hvordan er ditt forhold til Gud? Er du helt på linje med Gud?

For å være ærlig, da jeg stilte meg selv disse spørsmålene, fant jeg ut at jeg har latt problemene mine være større enn Gud. Jeg dvelet ved alle de tingene som ikke var riktig i livet mitt, og jo mer jeg gjorde, jo mer følte jeg meg borte fra Gud. Sannheten er at en av de største investeringene vi kan gjøre i livene våre er å fremme et sterkt forhold til Gud. Når vi føler presset fra verden som trekker oss vekk fra å høre fra Gud. Vi må ta et skritt tilbake for å refokusere og justere oss tilbake med skaperen vår.

4 måter å koble sammen og styrke vårt forhold til Gud på

Dedikerer eller tid til ham 

Bibelen har svar på alle spørsmål vi måtte ha om vår smerte og kamp. Han bruker sitt ord til å lære oss og trøste oss. Det forsikrer oss om at det vi måtte gå gjennom er en del av Guds plan for våre liv.

Bønn er nøkkelen 

Bønn flytter fjell. Å ha et bedende liv er så viktig at det ble nevnt 250 ganger i Bibelen. Daglig kommunikasjon med Gud er nøkkelen til å forynge vårt forhold til ham. Det gir oss en mulighet til å gi Gud kontroll over alle aspekter av livene våre og stole på hans løfter for livet vårt. Faste og bønn gir en plattform for å være transparente for Gud, det gir oss muligheten til å bekjenne våre synder og søke hjelp til å overvinne eventuelle festninger i livene våre. Bønn er en tilbedelseshandling som forbinder oss med Guds hjerte. Jakob 5:13 «Er det noen blant dere i vanskeligheter? La dem be, er noen glade? La dem synge lovsanger». Romerne 12:12 "Vær glad i håpet, tålmodig i nød, trofast i bønn.

Et hjerte av takknemlighet

Å ha et takknemlig hjerte uansett situasjon er vår måte å vise takknemlighet for Gud på «takk Herren, for han er god; hans kjærlighet varer evig» Krønikebok 16:34. Vårt mål er å sørge for at hans godhet og kjærlige godhet blir anerkjent daglig «Jeg vil prise deg, Herre, av hele mitt hjerte; Jeg vil fortelle deg om dine under.” – Salme 9:1

Å leve med formål

Når vi innser at vi ikke ble satt på jorden for å søke vår egen oppfyllelse eller vår egen ære. Vi er ikke her for å hengi oss til våre egne ønsker, i stedet er vi her for å glede og forherlige hans hellige navn. I det øyeblikket vi erkjenner at vi er brakt hit på jorden for å ære Gud; vi kan begynne å bestemme meningen med livet som Gud har designet for oss spesifikt.

Jeg ble minnet på at hans kjærlighet vil trøste meg. Med denne bekreftelsen var jeg i stand til å omfavne min ventetid og aksepterte alt livet hadde å tilby. Jeg innså at det ga livet mitt mening, et hjerte av takknemlighet, fred som overgår all forståelse og hensikt. Jeg lærte at i løpet av min ventetid var de gangene jeg har vokst mest på alle områder av livet mitt. Ventetiden min utfordret meg, innpodet disiplin i meg, hjalp meg å gjenkjenne mine styrker og svakheter, hjalp meg med å øve tålmodighet, utviklet karakteren min, lærte meg hvordan jeg kan stole på Gud helhjertet og mest av alt styrket mitt forhold til Gud.


Legg igjen en kommentar

Merk at kommentarer må godkjennes før de publiseres